Nieuws

WAT TE DOEN TEGEN DE KOU

Graag geven we u aan aantal tips voor het doorstaan van de vrieskou met een minimum aan stookkosten. De truc is om uw woning minimaal te verwarmen en de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden.

Tips voor huurders

Bijgaand verschillende tips voor huurders voor onder andere buitensluiting en onderhoud van de woning.

Maatregelen overheid desastreus voor beleggers

De voorgenomen maatregelen van het demissionair kabinet en de 2de kamer zal particuliere beleggers in de vrije sector hard raken en de woningmarkt alleen verder op slot zetten. Het beleid hangt van symboolpolitiek aan elkaar vast, het ontbreekt in de politiek aan structurele oplossingen en visie. Daarnaast stort het wederom een tsunami van wet en regelgeving over de markt.

Verkoopproces

Uw woning verkopen? Wat doet Brick’s Makelaardij precies voor u?

Invloed van fotografie

De eerste indruk van een woning is cruciaal voor de verkoop en verhuur. Wij zijn visueel ingesteld en willen dus ook bij de koop en huur van een woning een goed beeld hebben van het betreffende pand.  Een foto kan ons triggeren om een bezichtiging in de gaan plannen bij de makelaar. Maar waar moeten de fotograaf en de verkoper rekening mee houden tijdens het opnemen van de woning?

Hoe helpt Brick’s u om uw vastgoed in Box 3 te houden?

Belegt u in privé in vastgoed of overweegt u dit te gaan doen?

Voor particuliere beleggers geldt dat het inkomen uit vastgoedbeleggingen wordt belast in Box 1 (inkomsten uit werk en Woning) of Box 3 (inkomsten uit sparen en beleggen). Voor veel particulieren en beleggers zal box 3 een interessante optie zijn, gelet op de relatief lage heffing. U kunt gebruik maken van box 3, in fiscale zin, als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden.
Er is sprake van overige werkzaamheden (de werkzaamheid) wanneer u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer. In dat geval wordt het inkomen uit onroerend goed belast in Box 1 tegen een progressief belastingtarief (max. 52%) waarbij het werkelijke rendement (inclusief de waardeontwikkeling) wordt belast.

Het energiecertificaat voor woningen

Een energiecertificaat is sinds 2015 verplicht wanneer u uw woning verkoopt en/of verhuurd. Hiermee wil de overheid huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Op het certificaat staat namelijk ook aangegeven wat er nog te doen valt aan energiezuinigheid van de woning.

Facebook

Dit zijn de mensen die het voor u waar kunnen maken

Sanneke Boer

Makelaar OG

06-24857800

Pauline Put

Manager Beheer

076-7370174