Hoe helpt Brick’s u om uw vastgoed in Box 3 te houden?

Belegt u in privé in vastgoed of overweegt u dit te gaan doen?

Voor particuliere beleggers geldt dat het inkomen uit vastgoedbeleggingen wordt belast in Box 1 (inkomsten uit werk en Woning) of Box 3 (inkomsten uit sparen en beleggen). Voor veel particulieren en beleggers zal box 3 een interessante optie zijn, gelet op de relatief lage heffing. U kunt gebruik maken van box 3, in fiscale zin, als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden.
Er is sprake van overige werkzaamheden (de werkzaamheid) wanneer u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer. In dat geval wordt het inkomen uit onroerend goed belast in Box 1 tegen een progressief belastingtarief (max. 52%) waarbij het werkelijke rendement (inclusief de waardeontwikkeling) wordt belast.

De werkzaamheid (voor de exploitatie van vastgoed) wordt wettelijk omschreven als;

*Het rendabel maken van vermogen,

*Meer dan actief vermogensbeheer, dit houdt in;

  • Het uitponden van onroerende zaken
  • Het in belangrijke mate door de belastingplichtige zelf verrichten van groot onderhoud
  • Ander aanpassingen doen aan een zaak

*Het aanwenden door de belastingplichtige van voorkennis of daarmee vergelijkbare bijzondere vormen van kennis.

Het rendabel maken van vermogen is nog niet eens zo gevaarlijk. Sterker nog; de wetgever gaat daarvan uit en veronderstelt zelfs een (vrijwel) risicoloos rendement van maximaal 5.39%.

Het gevaar schuilt juist in het begrip “normaal, actief vermogensbeheer”

In de kern is De Hoge Raad van oordeel dat van een belastbaar resultaat ook sprake is  als de activiteiten gepaard gaan met werkzaamheden welke onmiskenbaar zijn gericht op het behalen van voordeel die bij het normaal actief te verwachten rendement te boven gaan. Simpel gezegd; als het werk voorzienbaar meer oplevert dan normaal.

Wat valt er dan binnen het begrip “normaal actief vermogensbeheer”?

Waarschijnlijk is het zoeken van een nieuwe huurder, het innen van de huur en het vernieuwen van een kapotte lamp hier nog wel binnen te passen.

Het nadeel is dat de Belastingdienst als groot voordeel heeft dat er altijd achteraf – nadat er een voordeel is geconstateerd – gesteld kan worden dat dit voordeel is beoogd en te verwachten was. De hoeveelheid arbeid is daarbij niet relevant, een kleine activiteit kan al voldoende zijn.

Uiteraard streeft u als particuliere belegger naar (pro)actief vastgoedbeheer  ter maximalisatie van uw rendement; zo min mogelijk leegstand, de tevredenheid van uw huurders en de perfecte conditie van uw vastgoed.

Juist daarom doet u er verstandig aan om het vastgoedbeheer uit te besteden aan Brick’s Vastgoedmanagement; de juiste oplossing om onaangename verassingen zoals belastingheffing in box 1 te voorkomen.

De voordelen van Brick’s vastgoedmanagement op een rijtje;

- Full-service; verhuur en beheer wordt u uit handen genomen met als doelstelling geen leegstand en een optimaal rendement. Wij ontzorgen u hierbij volledig;

- Continuïteit, transparantie en een constructieve prettige samenwerking met onze opdrachtgevers;

- Advies en aanpak op maat voor elk pand of project en dus zorgeloos investeren in vastgoed, passend bij uw wensen en budget;

- Fiscaal voordeel als u uw panden in privé heeft (Box 3);

- “In house” onderhoudsdienst: zo kunnen wij de kosten laag houden zonder kwaliteit uit het oog te verliezen;

- U wordt niet alleen voorzien van hulp die u nodig heeft om uw vastgoed te onderhouden, u bent ook in onvoorziene omstandigheden voorzien van hulp;

- U kunt als eigenaar inloggen in uw persoonlijke omgeving in ons BRIXX beheer portaal. Online kunt u real-time uw portefeuille inzien. Daar houdt u precies bij wat er gebeurt met uw objecten en wat de inkomsten en uitgaven zijn. Hierdoor heeft u altijd zicht op uw rendement;

- Uw vastgoed behoudt zijn waarde;

- Een aanspreekpunt, de lijnen zijn kort en kunnen wij snel schakelen.

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Uiteraard kunt u ook bij ons op kantoor binnenlopen; de koffie staat klaar!

Hoe kunnen we u helpen?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Dit zijn de mensen die het voor u waar kunnen maken

Rick van Lieshout

Owner / Register Makelaar Taxateur

06-48240279

Sanneke Boer

Makelaar OG

06-24857800

Pauline Put

Manager Beheer

076-7370174
+
Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde.

Direct berekenen