Tips voor huurders

Buitensluiting

Het kan eens gebeuren dat u zich buitensluit; meestal op een ongelukkig moment! Omdat het bijna nooit voorkomt, weet men vaak niet wat te doen. Via internet is een slotenmaker snel gevonden. Het probleem hiermee is dat er veel malafide slotenmakers zijn. Wij hebben vernomen dat huurders bedragen tot € 750,- hebben moeten betalen voor het openen en vervangen van het slot. Om dat te voorkomen geven hebben wij de volgende tips:

Bel Brick’s Makelaardij, wij hebben van nagenoeg alle, door ons beheerde, woningen een sleutel in onze kluis en willen graag helpen. Tijdens werkdagen en kantooruren kunt u ons bellen en als wij een sleutel hebben mag deze gratis opgehaald worden om de deur open te maken, om de sleutel daarna weer terug te brengen.
Wij kunnen ook naar u toe komen, dan rekenen we daar € 50,- excl. BTW voor.
Buiten kantooruren kunnen wij voor u de deur open maken, maar voor deze service rekenen we € 95,- excl. BTW.

Hierbij het telefoonnummer van betrouwbare slotenmakers in Breda:
- Sleutelspecialist van den Acker 076-5147273
- Jaak van Wijck 076-5216373
- Martens Slotenservice 076-7112861

Hierbij het telefoonnummer van betrouwbare slotenmakers in Breda / Oosterhout:

- Snijders Sloten 040-2113537 of 06-25393877
- Bas van de Looy tel. 06-22378023 
- Slotenmaker Lijten 040-2266028 of 06-53971944

HIerbij het telefoonnummer van betrouwbare slotenmakers in Tilburg / Rijen / Oosterhout:

- Sleutelspecialist Gilze 013-2070009 

WTW

Heeft u een warmte terugwin systeem dan is het belangrijk dat u met regelmaat de filters vervangt.

Op internet kunt u nieuwe filters bestellen, maar u kunt de oude filters ook hergebruiken door ze te wassen. Op den duur zult u ze dan uiteraard wel moeten vervangen voor volledig nieuwe filters.

Ventilatie van de woning

Goed ventileren is nodig voor uw gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. 1 op de 10 woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan dus beter.
 

Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen gebeurt dat niet en is extra ventilatie nodig.  Aanvoer van frisse en verse lucht in huis is belangrijk. Het zorgt ervoor dat vochtige lucht het huis uit kan, waardoor u minder last hebt van schimmel en vochtplekken.

 

Ventileren is iets anders dan luchten. Ventileren moet dag en nacht, het hele jaar door. En op sommige momenten moet u extra ventileren. Bijvoorbeeld als was hangt te drogen in huis, of als u aan het koken of douchen bent.
 

Zorg voor voortdurende aanvoer van frisse lucht via open (klep)raampjes en/of ventilatieroosters. En zorg dat lucht door uw huis kan stromen, via ruimte onder de binnendeuren of roosters in binnendeuren en -muren.

 

Kalkaanslag

In uw wasmachine, de toiletpot of in uw douchecabine. Overal in huis waar u water gebruikt komt u kalkaanslag tegen. Hoe verwijdert u die zo goed mogelijk? We hebben een aantal praktische tips voor u. Ook om het ontstaan van kalkaanslag te voorkomen, want dat is altijd nog beter dan genezen.

Ontkalken van uw wasmachine

Op het verwarmingselement van uw wasmachine komt u kalkafzetting tegen. Zit er veel op? Dan kan dit ten koste gaan van de verwarmende werking. De machine moet harder werken en uw energienota stijgt vanwege het hogere stroomverbruik. Met regelmatig onderhoud houd u dit onder de duim. Hoe pakt u dit aan?

U kunt een half kopje soda (zuiveringszout) gebruiken als anti-kalk en- schoonmaakmiddel. Of kies voor een bekertje witte azijn of schoonmaakazijn. Beide kunt u in het zeepbakje deponeren of rechtstreeks in de trommel. Een keer per maand een lege wasmachine op 60 graden laten draaien met soda of azijn, reinigt en ontkalkt uw machine, inclusief het verwarmingselement.

Toiletpot

Een toilet van een kalkrand ontdoen is een flink karwei. U kunt schoonmaakazijn op de plek gieten, of laat het inwerken door wc-papier of een doek ermee te doordrenken en dit op de kalklaag te leggen. Laat dit een uurtje intrekken, of desnoods een hele nacht, als de laag zich niet makkelijk laat verwijderen. Zorg wel voor ventilatie, zodat u niet te veel azijndamp inademt. Die is nogal agressief voor de luchtwegen. Spoel een keer door en gebruik daarna een schuurspons en schoonmaakmiddel om de kalkresten weg te boenen. Herhaal de procedure bij hardnekkige resten.

Een ander middel dat u op de kalkplekken kan leggen is soda. Ga niet meteen schrobben als u het in de wc hebt gestrooid, maar laat het eerst minimaal 30 minuten inwerken.

Douchekop of perlator (kraanbeluchter)

Spuit uw douchekop niet meer zoals voorheen? Loopt uw kraan niet lekker meer door en is het eindstuk, de perlator, verkalkt? Schroef deze los en leg ze in een bakje met een mengsel van witte of schoonmaakazijn en water (respectievelijk een derde en twee derde). Laat het een uurtje ‘weken’. Spoel de kop of perlator even na met water voordat u deze terugplaatst.

De douche

Is uw douchescherm, -deur, of -wand dof van de kalkaanslag? Het warme water en de verdamping zijn de boosdoeners. U kunt om te beginnen een plantenspuit nemen en die vullen met witte azijn of schoonmaakazijn en water (hou hier ook weer twee derde water aan en een derde azijn). Besproei heel het oppervlak met het mengsel. Laat het rustig een kwartier in werken. Zorg voor goede ventilatie, om inademen van te veel damp te voorkomen.

Spoel even na met koud water en boen daarna uw douche met een ruwe doek. Schuursponsjes kunnen oppervlakken beschadigen, kijk daar dus mee uit.

Azijn is zoals u leest een favoriet ontkalkingsmiddel. Het is milieuvriendelijk én goedkoop. Gebruikt u liever een ontkalkingsproduct uit de winkel? Lees dan goed de instructies, voordat u ermee aan de slag gaat. Een makkelijke ontkalker en goede vervanger voor azijn is bijvoorbeeld Antikal of HG Kalkweg.

Vier tips om kalkaanslag te voorkomen
 

In het kader van voorkomen is beter dan genezen: vier tips om kalkaanslag te voorkomen;

  • Omdat kalkaanslag sneller gaat bij verhitting kunt u het beste de was doen op 30 of 40   graden in plaats van 60 of 90. De meeste wasmiddelen wassen ook op die temperaturen goed schoon.
  • Spoel na het douchen uw douche even na met koud water. Kalk blijft daarin beter opgelost. Zo verkleint u de kans op verdamping en afzetting van kalk, wat u vaker hebt na een warme douche.
  • Gebruik een trekker om uw douche droog te maken. Nog grondiger is een (hand)doek nemen om de douche (kranen, wanden etc.) te drogen. Ook zo voorkomt u kalkaanslag.
  • Vind u drogen veel werk? Zet dan een plantenspuit met een mengsel van azijn en water (verhouding: een derde, twee derde) in uw douche. Spuit dit een paar keer per week na het douchen rond om kalkafzetting te voorkomen. Heeft u tegels of armaturen in de douche die niet goed tegen het azijnzuur zijn bestand? Opteer dan voor een van de vorige twee tips.

Hoe kunnen we u helpen?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Dit zijn de mensen die het voor u waar kunnen maken

Sanneke Boer

Makelaar OG

06-24857800

Pauline Put

Manager Beheer

076-7370174