Verkoopproces

Uw woning verkopen? Wat doet Brick’s Makelaardij precies voor u?

Verkoop advies

Allereerst geeft Brick's Makelaardij bij u thuis vrijblijvend advies over het verkopen van uw woning. Vervolgens krijgt u dit advies in de vorm van een offerte toegezonden, allemaal kosteloos.

Verkoop opstarten

Indien u akkoord bent met ons advies en onze courtage starten we de verkoop op. We nemen uw woning op, maken een commerciële tekst. Van u vragen we het eigendomsbewijs van uw woning en het invullen van een standaard vragenlijst over uw woning. Als alle documenten compleet zijn kunnen we kandidaat kopers gaan benaderen.

In verkoop

Brick's Makelaardij gaat de kopers van uw woning op verschillende manieren benaderen. Allereerst benaderen we alle eigen zoekers benaderen, vervolgens onze vollegers op facebook en een dag later presenteren we de woning op de websites van Brick's Makelaardij, Funda, Jaap, Pararius en Huislijn.

Kandidaten

Met kandidaten gaan we eerst de woning bekijken. We maken daarvoor eerst een afspraak (minimaal 1 dag vooraf). Een paar dagen na de bezichtiging bellen we de kandidaten om feedback over de woning te krijgen. Indien kandidaten tot kopen over willen gaan, zullen ze waarschijnlijk een bod uitbrengen of de vraagprijs bieden. Vervolgens vragen wij de kandidaten naar de voorwaarde: voorbehoud van financiering, gewenste eigendom overdracht, bouwkundige keuring, enz. Al deze voorwaarde zullen we met u bespreken en advies geven. Komen we tot overeenstemming, dan hebben we een mondelinge deal.

Verkocht

Na mondelinge overeenstemming zullen de voorwaarde in een koopovereenkomst gaan vertalen. Deze zal door koper en verkoper in een concept ter beoordeling gestuurd. Indien akkoord zullen we proberen partijen gezamenlijk te laten tekenen. Dit is altijd het mooiste. Als dit niet mogelijk is, dan doen we het afzonderlijk. Daarna heeft de koper nog 3 dagen bedenktijd waarin koper zonder opgaaf van redenen onder de koop uit kan.

Bewaking

Brick's Makelaardij zal het proces na het tekenen van de koopovereenkomst tot de definitieve eigendom overdracht bewaken. Dit betekent de ontbindende voorwaarde bewaken, de notaris informeren, concept transport akte nakijken, woning inspecteren voor sleuteloverdracht en begeleiding bij de notaris.

Notaris

Na het tekenen van de overeenkomst gaat deze naar de door de koper gekozen notaris. Deze zal de koopovereenkomst vertalen in een notariële akte die bij eigendomsoverdracht door partijen getekent zal worden. De Notaris zal de akte inschrijven bij het kadaster, de hypotheek doorhalen en zorgen voor geldtransacties. De notaris zorgt ook dat de factuur van Brick's Makelaardij voldaan wordt. Daarna is de verkoop definitief!

 

Hoe kunnen we u helpen?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Dit zijn de mensen die het voor u waar kunnen maken

Rick van Lieshout

Owner / Register Makelaar Taxateur

06-48240279

Sanneke Boer

Makelaar OG

06-24857800

Pauline Put

Manager Beheer

076-7370174
+
Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde.

Direct berekenen