Woning verhuren Breda

Waarom wel of niet een woning verhuren in Breda

Het verhuren van uw woning vergt veel tijd en aandacht. Het kan een lucratieve bedrijvigheid zijn maar u kunt ook zaken tegenkomen die u in eerste instantie niet voorzien had. Om dit te voorkomen bieden wij een aantal tips aan waarmee u beter voorbereid bent op de verhuur van uw woning en de bijbehorende werkzaamheden.

Voordat u uw woning gaat verhuren in Breda

Om te beginnen moet u eerst nagaan of u uw woning mag verhuren. Loopt er nog een hypotheek? Zoja dan heeft u hypotheekverstrekker ook nog invloed op de verhuur. De meeste hypotheekverstrekkers staan het namelijk niet toe dat u uw woning verhuurd tenzij uw woning al lange tijd te koop staat. Wilt u dat de huurder niet een permanente bewoner blijft van uw pand? Dan heeft u ook toestemming nodig van uw gemeente voor de tijdelijke verhuur van uw woning.

 

Een huurder vinden voor uw woning

Kent u iemand die behoefte heeft aan een huurwoning? Dan zou dit misschien de ideale kandidaat voor u kunnen zijn. Heeft u op dit moment niemand op het oog dan zijn er voldoende manieren om huurders aan te trekken. Het goed screenen van de kandidaten is hierbij van groot belang. Zo kunt u problemen als het uitwonen en het niet betalen van de huur voor zijn. Brick’s makelaardij heeft alle middelen in huis, waarmee de ideale huurder gevonden kan worden. Natuurlijk zullen er ook momenten zijn dat uw huurder een vraag heeft of u hulp nodig heeft door een defect in de woning. Door het vastgoedbeheer uit te besteden aan ons heeft u nergens meer omkijken naar!

Inkomsten door woning te verhuren in Breda

Allereerst moet de huurprijs bepaald worden. Valt de huurprijs onder de liberalisatiegrens dan dient u zich te houden aan een maximale huurprijs. Of deze onder de liberalisatiegrens valt wordt bepaald op basis van een punten-systeem. Hiermee wordt een bepaalde waarde aan de woning toegekend. Valt de huurprijs boven de liberalisatiegrens dan mag u zelf de huurprijs bepalen zonder een prijsgrens. Wanneer u de huur ontvangen hebt is het natuurlijk wel van belang dat u dit op correcte wijze aangeeft bij de belasting. Voor financieel en juridisch advies op het gebied van woningverhuur kunt u gebruik maken van de expertise van Brick’s Makelaardij!

 

Hulp bij het verhuren van uw woning in Breda

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Stel uw vragen dan aan onze verhuur specialisten. Neem contact op via 076-7370174, of stuur uw vraag naar info@bricksmakelaardij.nl. U bent ook altijd welkom op ons kantoor aan de Nieuwe Ginnekenstraat 35 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe kunnen we u helpen?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Dit zijn de mensen die het voor u waar kunnen maken

Sanneke Boer

Makelaar OG

06-24857800

Pauline Put

Manager Beheer

076-7370174